© By Brandsborgs
|

Budapestrulle

© By Brandsborgs

Her får du en opskrift på en lækker budapestrulle med bærskum. Budapestrulle er jo egentlig bare en form for roulade. Bunden er lavet på en nøddemarengs, som smager afsindigt godt. Pynt med friske bær og lidt hakket chokolade på toppen. Så har du en fantastisk dessert.

© By Brandsborgs

Budapestrulle

Ret Dessert
Køkken Dansk
Antal 8 Personer

Ingredienser
  

  • Bund:
  • 5 stk. Æggehvider
  • 270 gr. Flormelis
  • 110 gr. Hasselnødder
  • 1,5 spsk. Majsstivelse
  • 50 gr. Mandelflager
  • Bærskum:
  • 150 gr. Bær Frosne
  • 4 spsk. Sukker
  • 1 spsk. Citronsaft
  • 3 dl. Piskefløde
  • Diverse:
  • Hvid chokolade og bær Til pynt

Sådan gør du
 

  • Tænd ovnen på 175 grader alm. ovn og Fordel hasselnødderne på en bradepande med bagepapir.
  • Bag hasselnødderne i ovnen i ca. 7-8 minutter. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle af.
  • Hak hasselnødder i en minihakker eller foodprocessor, så det bliver helt fint. Pisk nu æggehvider stive. Tilsæt flormelis lidt efter lidt og pisk til du har en fast marengs.
  • I en anden skål blandes de hakkede hasselnødder og majsstivelse. Rør det godt rundt.
  • Vend nøddeblandingen sammen med din marengs. Vend det rundt med en dejskraber, så du ikke pisker alt luften ud af marengsen. Fordel blandingen ud over en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Drys med mandelflager og eller hakkede nødder på toppen. Bag bunden i midten af ovnen i ca. 18-20 minutter.
  • Tag din bund ud af ovnen og vend den på hovedet over på et andet stykke bagepapir. Lad den køle helt af.
  • Smør bunden med dit bærskum, gem lidt til at pynte med på toppen. Hak evt. lidt hvid chokolade og kom ovenpå.
  • Rul den stramt sammen på den korte led. På samme måde som når man laver roulade.
  • Pynt med det gemte bærskum på toppen. Pynt med friske bær, evt. hakket chokolade og lidt frisk citronmelisse.
  • Server med det samme eller opbevar i køleskabet indtil servering.
  • Bærskum:
  • Blandede bær, sukker og citronsaft koges let op i en gryde. Bærrene moses en anelse sammen. Lad det simre ved lav varme i 10 minutter, så noget af væsken kan fordampe. Bærkompotten sættes på køl.
  • Piskefløde piskes til en fast flødeskum. Vend lidt af bærkompotten i ad gangen. Hvis din bærkompot har meget saft, så undgå at tage alt for meget af det med, da det vil resultere i et rigtig tynd bærskum.

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering