© By Brandsborgs
|

Mørbradgryde

Mørbradgryde er storfavorit i mange hjem og figurerer på danskernes top ti. Det er der ikke noget at sige til, for sådan en klassisk mørbradgryde med bacon, champignon og fløde er både nem at lave og skøn at spise. Retten kan varieres med forskellige tilbehør. F.eks. med ris, men både kartoffelmos, brød, perlebyg, eller spelt vil også fungere.

© By Brandsborgs

Mørbradgryde

Ret Hovedret
Køkken Dansk
Antal 8 Personer

Ingredienser
  

  • 2 stk. Svinemørbrad
  • 250 gr. Bacon
  • 300 gr. Løg Hakket
  • 2 stk. Peberfrugter Røde
  • 50 gr. Smør
  • 1 ds. Hakkede tomater
  • 2,5 dl. Vand
  • 1 stk. Bouillion terning Grøntsags
  • 2,5 dl. Fløde
  • Salt, peber og paprika efter behov

Sådan gør du
 

  • Befri mørbraderne for sener og hinder og skær dem i bøffer. Bank den let med håndroden.
  • Pil og hak løgene, rens champignonerne og del dem i kvarte, snit peberfrugterne i strimler og del dem en gang på tværs.
  • Smelt fedtstoffet i en gryde og brun bøfferne heri.
  • Tag dem op og rist bacon, løg, champignonerne og peberfrugterne. Læg bøfferne tilbage og kom tomat og vand samt bouillonterningen ved.
  • Tilsæt også fløden og lad det småkoge i 15 minutter. Tilsæt nu paprika, salt og peber efter behov.
  • Jævn hvis nødvendigt med lidt maizenamel og smag det til med flere krydderier.

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering