© By Brandsborgs
|

Toffifee Cheesecake

© By Brandsborgs

Her er et bud på en dejlig cheesecake med Toffifee. Server den i glas, så man kan se de flotte lag af ingredienser. Desserterne kan forberedes dagen før og skal helst stå på køl et par timer inden servering. Der er pyntet med Toffifee og lidt knust kiks. Du kan måske prøve at erstatte Toffifee med Toblerone for er varierer smagen lidt.

© By Brandsborgs

Toffifee Cheesecake

Ret Dessert
Antal 6 Personer

Ingredienser
  

  • Bund:
  • 250 gr. Digestive
  • 75 gr. Smør
  • Karamelsauce:
  • 200 gr. Sukker
  • 50 gr. Smør
  • 1,5 dl. Piskefløde
  • Et nip salt og et nip vaniljesukker
  • Ostecreme:
  • 400 gr. Flødeost Neutral, f.eks. Philadelphia
  • 1 spsk. Vaniljesukker
  • 100 gr. Flormelis
  • 2 spsk. Cremefraiche
  • 3 dl. Piskefløde
  • Diverse:
  • 2 pk. Toffifee

Sådan gør du
 

  • Karamelsauce:
  • Varm sukkeret op i en gryde ved middelvarme. Det er bedst ikke at røre rundt undervejs, ellers kan der komme klumper i sukkermassen, som kan være svære at få rørt ud igen. Lad derfor helst sukkeret smelte langsomt, så det ikke brænder på.
  • Når sukkeret er opløst, skrues helt ned for varmen. Tilføj smør, og rør det godt ud i sukkermassen ved svag varme. Skru op for varmen igen og tilsæt fløde, mens du rører rundt, indtil karamellen er ensartet.
  • Lad karamellen koge i et par minutter eller 5. Jo længere det koger, jo mere tykner karamellen. Hvis den bliver for tyk, kan du tilsætte lidt ekstra fløde. Vær opmærksom på, at karamellen tykner yderligere en del, når den køles ned.
  • Tag gryden af varmen, og smag evt. til med salt og vanilje. Hæld på et rent glas og Stil til side, mens du forbereder de resterende ingredienser.
  • Kiksebund:
  • Kom kiksene i en minihakker. Blend ret fint. Smelt smør, og kom ved kiksene. Fordel et par spsk. kikseblanding i hvert glas (her er til 10-12 glas i alt). Lad gerne en lille smule kikseblanding være tilbage til pyntning til sidst. Sæt glassene på køl, mens du forbereder resten.
  • Ostecreme:
  • Pisk Philadelphia, vaniljesukker, flormelis og creme fraiche sammen.
  • I en anden skål piskes fløden til let skum. Vend flødeskummen forsigtigt rundt i ostemassen med en dejskraber.
  • Kom 2-3 spsk. karamelsauce i ostecremen, og vend groft rundt med dejskraberen igen. Karamellen behøver ikke blive rørt helt ud i cremen.
  • Anretning:
  • Fordel halvdelen af ostecremen i glassene, ovenpå kikselaget. Lad den anden halvdel af ostecremen blive tilbage, så der kan blive til to lag.
  • Kom en god skefuld karamelsauce i hvert glas også – brug så meget af karamellen, som du har lyst til.
  • Hak 1 pakke Toffifee groft, og fordel disse ovenpå karamellen i hvert glas og Fordel den resterende mængde ostecreme i glassene.
  • Pynt evt. med lidt ekstra kiks, og sæt 1 hel Toffifee ned oveni hvert glas.
  • Sættes på køl i 3-4 timer før servering.

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering