© By Brandsborgs
|

Vaniljekranse

© By Brandsborgs

Vaniljekransen er en klassisk julesmåkage, Men spørger du os, så skal vaniljekransene ikke kun spises til jul. De gør sig altid godt på et kaffebord. hele året rundt. De skal gerne holde den fine form, afbages let gylden og være lækker sprød.

© By Brandsborgs

Vaniljekranse

Ret bagværk
Køkken Dansk
Antal 35 Stk.

Ingredienser
  

  • 200 gr. Smør Blødt
  • 1 stk. Vaniljestang
  • 180 gr. Sukker
  • 1 stk. Æg Stort
  • 285 gr. Hvedemel
  • 75 gr. Mandelmel

Sådan gør du
 

  • Forvarm ovnen til 200 grader. Tag smørret ud af køleskabet dagen før, så det har stuetemperatur, når du går i gang, eller smelt det under svag varme.
  • Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud med en lille kniv. Mas kornene sammen med en anelse af sukkeret på bordet med kniven, så kornene skilles ad.
  • Rør det hjemmelavede vaniljesukker sammen med sukker og det bløde smør i en skål. Rør ægget i. Bland hvedemel og mandelmel godt og ælt det i dejen.
  • Kom dejen i en stofsprøjtepose med stjernetylle og sprøjt den straks ud i kranse med en diameter på omkring 5 cm på en bageplade med bagepapir. Lad der være lidt mellemrum mellem kagerne.
  • Bag vaniljekransene i ovnen i 10-12 minutter (afhængig af ovnen), eller til de er let gyldne. Lad småkagerne køle af og opbevar dem i en tætsluttende beholder.
  • Tip: Vi laver selv mandelmelet af frisk smuttede mandler, kør dem i en minihakker til du har en næsten melet konsistens, det giver lidt mere tekstur i kransene.

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering